Постраждалі від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу від держави

  • 61

Фото без опису

Система Безоплатна правова допомога запускає інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства. Ця кампанія для того, щоб більше людей навчилися розпізнавати насильство та знали куди звернутися по допомогу.

Для цього розробили серію відео та корисних матеріалів, щоби якомога більше людей могли розпізнати насильство та дізналися, як захистити свої права з допомогою системи БПД.

Мета кампанії – проінформувати про можливість отримати безоплатну правову допомогу та мотивувати постраждалих діяти, щоб захистити себе.  Адже нині більшість подібних злочинів залишаються невідомими, а тому кривдники – непокараними. Розголос важливий – це спонукає інших звертатися по допомогу.

Юристи системи БПД проконсультують з усіх правових питань. Підкажуть, як зібрати докази, та допоможуть звернутися до правоохоронних органів. А за потреби, представлятимуть інтереси постраждалих у суді.

Як звернутися до системи безоплатної правової допомоги:

  • телефоном 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні;
  • написати юристу в телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»);
  • звернутися до найближчого бюро правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.

Більш детально читайте на сайті «Безоплатна правова допомога»: https://legalaid.gov.ua/novyny/postrazhdali-vid-seksualnogo-nasylstva-pid-chas-vijny-ta-domashnogo-nasylstva-mozhut-otrymaty-bezoplatnu-pravovu-dopomogu-vid-derzhavy/?fbclid=IwAR2YKeT2jYr8s4-oXIOaHwRvzTLBFWxTzCLKLBDP-2LCjd-n8yEQIP29kR8.