Відбувся семінар щодо основних завдань та обов’язків медичних сестер

  • 79

Фото без опису

Фахівці Уманського районного управління ГУ ДПСС в Черкаській області разом з медичними працівниками Христинівської підстанції Уманської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги УСЕШМД структурного підрозділу КНП «ОЦМД та МК» ЧОР провели семінар із медичними сестрами закладів дошкільної освіти та закладів освіти Христинівської територіальної громади із питань «Забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в закладах ДНЗ та ЗО» та «Надання першої невідкладної долікарської медичної допомоги дітям в умовах воєнного стану».

На семінарі обговорили питання щодо основних завдань та обов’язків медичних сестер в дотриманні санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог безпосередньо в групах, класах, укритті закладів, організації харчування, дезінфекційний режим та інше.

Спеціалісти акцентували увагу на наданні невідкладної долікарської медичної допомоги дітям різного віку в умовах воєнного стану. Медичні сестри поновили свої знання, щодо зупинки кровотеч в т.ч. носових, які найчастіше зустрічаються у дітей, втраті свідомості, гіпертермії, при потраплянні сторонніх предметів до дихальних шляхів, проведення ШВЛ та СЛР, введення лікарських засобів при невідкладних станах.