Відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України та вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту

  • 214

Сьогодні в місті Христинівка відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України та вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту.

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України.

З нагоди цієї знаменної дати сьогодні в місті Христинівка відбулися урочисті заходи, участь в яких взяли керівництво громади, працівники виконавчого комітету міської ради, представники установ, підприємств, організацій та громадськості.

Учасники заходу поклали квіти до меморіального комплексу Борцям за волю та незалежність України.

Далі захід продовжився в Христинівській центральній бібліотеці. Директор бібліотеки Раїса Шумовська окреслила найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

Також в цей день присутні вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту. Вони стали символом незламності та бойового духу українського війська. 242 дні українські воїни тримали оборону. Не витримував бетон, плавився метал, а вони стояли. Непохитні, віддані, героїчні.

По завершенню заходу всі присутні мали нагоду ознайомитися із тематичною виставкою, яку підготували працівники центральної бібліотеки.