Як подати заяву на виготовлення пенсійного посвідчення

  • 177

Фото без опису

Особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду України видають пенсійні посвідчення на підставі заяви на виготовлення пенсійного посвідчення.

 

Таку заяву можна подати як особисто до територіального органу Пенсійного фонду України, так і у більш зручний спосіб в режимі онлайн – через веб-портал електронних послуг.

 

Щоб подати заяву в електронному форматі необхідно:

  • увійти до особистого кабінету на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua);
  • обрати розділ «Щодо пенсійного забезпечення» та активувати пункт меню «Заява на виготовлення електронного пенсійного посвідчення» або «Заява на виготовлення паперового пенсійного посвідчення»;
  • заповнити всі обов'язкові поля заяви, засвідчити кваліфікованим електронним підписом і відправити до ПФУ, натиснувши відповідну кнопку.

Для подання заяви в електронному форматі необхідно авторизуватись на веб-порталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), або Дія.Підпис, або засобами Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, в т.ч. з використанням технології Bank ID.

Якщо ваше пенсійне посвідчення стало непридатним для користування або його втрачено, якщо вам призначено інший вид пенсії чи змінилися обставини, які справляють вплив на призначення пенсії та визначення її виду (оформлення опіки та піклування; працевлаштування чи звільнення одержувача пенсії тощо), потрібно подати заяву на виготовлення нового посвідчення.