Запуск  засобу оповіщення про небезпеку

  • 136

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відповідно до рішення №4 «Про придбання та визначення місця розміщення додаткового засобу оповіщення про надзвичайну ситуацію виникнення якої несе  загрозу життю населення громади» місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуаційХристинівської міської ради від 2 вересня 2022 року, новопридбану за рахунок міської ради сирену-ревун С-40 було передано Верхняцькому старостинському округу та за сприяння старости Юрія О.О. і директора опорного закладу освіти «Верхняцький ліцей» Христинівської міської ради Черкаської області Остапенко С.Г. встановлено на будівлі ліцею  в смт.  Верхнячка.

13.09.2022 робочою групою виконавчого комітету міської ради в складі першого заступника міського голови Валюка В.Г, начальника відділу містобудування, архітектури, ЖКГ, інноваційно-економічного  розвитку та цивільного захисту виконавчого комітету Христинівської міської ради Рябоконя І.В., начальника відділу освіти Христинівської міської ради Білецької М.В., старости Верхняцькому старостівському округуЮрія О.О. та в присутності директора опорного закладу освіти «Верхняцький ліцей» Христинівської міської ради Черкаської області Остапенко С.Г. проведено тестування роботи сирени-ревуна шляхом включення довгого сигналу «УВАГА ВСІМ» та 3-х коротких сигналів «ВІДБІЙ ТРИВОГИ».

Після тестування проведено узгодження всіх питань щодо управління сиреною в робочий і нічний час та у вихідні і святкові дні в умовах воєнного стану в нашій державі. Включення сирени-ревуна в робочому порядку розпочнеться з 14 вересня.

Робочою групою також проведено огляд пристосування підвальних приміщень ліцею до використання як захисної споруди цивільного захисту та відмічено значний вклад персоналу закладу і батьківського комітету в виконанні заходів безпеки, необхідних для здійснення навчального процесу в умовах воєнного стану.