Щодо руху міського автобуса

  • 167

Фото без опису

Виконавчим комітетом Христинівської міської ради вивчалося питання відновлення руху по міському автобусному маршруту загального користування № 1 «Христинівське ВУЖКГ – Христинівське ВУЖКГ» з 01.09.2022 року.

В зв’язку з тим, що перевізник, який обслуговував зазначений маршрут до 24.02.2022 відповідно до договору, проявив ініціативу щодо його розірвання в односторонньому порядку, було запропоновано укласти тимчасовий договір на перевезення пасажирів Христинівському ВУЖКГ.

Вищезазначений маршрут має низький пасажиропотік, враховуючи який  було розраховано економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира, що склав 90 гривень за поїздку. В зв’язку із воєнним станом в Україні і низькою платоспроможністю населення, пасажири не зможуть сплачувати таку вартість квитка. Затвердження економічно не обґрунтованого (штучно заниженого) тарифу в умовах воєнного стану та покриття збитків завданих даною діяльністю підприємству-перевізнику за рахунок місцевого бюджету не є можливим.

Відповідно, виконавчий комітет Христинівської міської ради не може зобов’язати Христинівське ВУЖКГ понести збитки від зазначеного виду діяльності, без гарантій їх покриття. А тому, відновлення руху по міському автобусному маршруту загального користування № 1 «Христинівське ВУЖКГ – Христинівське ВУЖКГ» залишається відкритим до завершення воєнного стану.