Професіографічна екскурсія на підприємство, як одна з форм профорієнтаційної роботи

  • 220

Фото без опису

З метою сприяння працевлаштуванню безробітних осіб та ознайомлення з умовами праці в реальних умовах роботи підприємства, за сприяння фахівців Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості 23 та 30 вересня поточного року організовані професіографічні екскурсії на підприємства залізниці – локомотивне депо та моторвагонне депо. В заходах взяли участь 20 безробітних осіб, які виявили бажання ознайомитись зі специфікою роботи підприємств залізниці.

 

Спеціалісти депо детально розповіли присутнім про наявні вакансії, умови праці, можливості професійного зростання, оплату праці та соціальні гарантії. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Христинівської районної філії О.Білецька інформувала безробітних про можливість професійного навчання за кошти служби зайнятості, а провідний фахівець з профорієнтації О.Колісник розповіла учасникам заходу про переваги легальної зайнятості та важливості соціального захисту. В свою чергу кожний присутній мав змогу отримати відповіді на запитання, які їх цікавили.

Під час проведення екскурсій, представники підприємств презентували безробітним робочі місця, специфіку роботи заявлених вакансій, та відзначили, що підприємства залізниці активно співпрацюють зі службою зайнятості у вирішенні кадрових потреб. Шукачі роботи дізнались про вимоги до претендентів, матеріальне забезпечення, можливості відпочинку та отримання страхового полісу на лікування.

Учасники заходу, які зацікавилися пропозицією роботодавця, були запрошені на індивідуальні співбесіди.