Результати проведення активних заходів щодо легалізації зайнятості населення

  • 174

Фото без опису

Вирішення проблеми нелегальної зайнятості на сьогодні є одним з пріоритетних завдань.

 

Проблема легалізації праці залишається актуальною. Багато роботодавців малого та середнього бізнесу не укладають трудові договори з найманими працівниками з метою мінімізації витрат на отримання максимального прибутку. Виплачуючи заробітну плату неофіційно в «конвертах» роботодавець позбавляє свого працівника на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норм тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом.

 

Легалізація населення, це вимога сьогодення, тому фахівцями Христинівської районної філії Черкаського ОЦЗ постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців та безробітних щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. Протягом січня-липня 2021 року було проведено 6 семінарів, як для безробітних так і для роботодавців, проведено 30 відвідувань підприємств та надано 95 роботодавцям роз’яснення в телефонному режимі щодо відповідальності за ведення свого бізнесу та дотримання вимог законодавства про працю. За результатами інформаційно-роз’яснювальної роботи було легалізовано працю 10 осіб.

 

Фахівці Христинівської РФ і надалі будуть працювати в цьому напрямку. Адже дотримання законодавства про працю є невід’ємною складовою ведення успішного бізнесу.