Операція «Нерест-2021»

  • 213

Фото без опису

Відповідно до Законів України «Про тваринний світ», «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 22.03.2021 року №120, у весняно-літній період 2021 року проводяться заходи з охорони та відтворення водних біоресурсів під час нересту риби на території області.

З 1 квітня по 9 червня 2021 року розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. З метою організації та здійснення заходів щодо охорони тваринного світу та поліпшення середовища його існування, нагадуємо про суворе дотримання законодавства під час нересту, адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Основні вимоги до користувачів водних об’єктів :

  • під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега;
  • забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми;
  • заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В рамках проведення заходу посилено охорону місць вилову риби. За порушення природоохоронного законодавства в період нересту на фізичних та юридичних осіб будуть накладатись штрафні санкції згідно чинного законодавства.