Робочий візит до КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня»

  • 250

Фото без опису

Днями міський голова Микола Наконечний спільно із своїм заступником з питань діяльності виконавчих органів Олегом Бричуком здійснили робочий візит до КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня». Очільників громади супроводжувала директор лікарні Наталія Махиня.

В ході зустрічі керівництво міської влади обговорили питання готовності закладу до госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, в разі загострення хвороби в нашому регіоні.

В січні місяці поточного року між КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня» та Національною службою здоров’я України було укладено договір на пакет медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з коронавірусною хворобою (COVID-19)» та на базі інфекційного відділення лікарні розгорнуто 20 ліжкомість.

Фото без опису

Згідно умов договору лікарня обов’язково повинна відповідати умовам надання послуг, зокрема мати апарати ШВЛ та кисневі концентратори, які є важливою частиною лікування Covid-19 у складних випадках.

Через розподіл по області, лікарня нещодавно отримала 80 кисневих концентраторів, закуплених за кошти державного бюджету для ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної з поширенням COVID-19. Ці апарати необхідні для хворих, які потребують додаткової кисневої підтримки при ускладненому диханні, особливо під час захворювання на пневмонію та COVID-19. Вони дозволяють боротися з так званою дихальною недостатністю пацієнтів і від їх наявності залежить життя хворого, – зазначила директор КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня» Наталія Махиня.

Наприкінці зустрічі голова міської ради Микола Миколайович висловив слова вдячності керівництву лікарні та медичному персоналу за їх нелегку працю у важкий час пандемії та боротьби з COVID-19.