Служба зайнятості на допомогу у професійному самовизначенні

  • 186

Фото без опису

Яку обрати професію? Як реалізувати власні можливості та уподобання? Як оцінити свої здібності, набуті в середній школі та в процесі саморозвитку? Подібними запитаннями задається чи не кожна людина, яка хоче успішно професійно реалізувати себе в житті.

Якщо існує потреба у виборі або зміні професії, оцінці власних здібностей та соціально-психологічних чинників, можете скористатись послугами веб-базованої платформи «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа», робота якої успішно впроваджується державною службою зайнятості. За допомогою сервісу, який можна запустити у браузері будь-якого комп’ютера усі бажаючі віком від 14 років мають можливість безкоштовно пройти тестування, що допоможе в подальшому професійному самовизначенні.

За результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно особистісних інтересів та схильностей.

Перетворіть вибір майбутньої професії з «блукання в складному лабіринті» у науково обґрунтований прогноз щодо визначення саме тої професії, яка надасть змогу займатись улюбленою справою. Треба пам’ятати, що зайва година часу, витрачена на усвідомлення професійних вподобань, може заощадити роки марних зусиль у пошуку «професії до душі».

Зареєструватись на тестування або отримати додаткову інформацію можна у фахівців з профорієнтації Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, в т.ч. за допомогою електронної черги за посиланням https://www.dcz.gov.ua/EReception/#/appointment.