Відбулося засідання щодо вирішення питань учасника АТО/ООС

  • 156

Фото без опису

17 липня 2021 року житель Христинівської територіальної громади, учасник АТО/ООС виліз на вежу мобільного зв’язку та погрожував покінчити життя самогубством. За його словами, на такий крок він пішов через байдужість влади до його проблем з житлом, неможливість отримати роботу та оформити групу інвалідності.

На 40-метровій висоті військовий просидів майже 3 години. Зліз, коли на його вимогу приїхали журналісти. На місці також були присутні очільники громади, правоохоронці, рятувальники та учасники АТО/ООС.

Зрештою, представники місцевої влади вмовили чоловіка злізти з вежі мобільного зв’язку та прийти до міської ради, щоб обговорити подальше вирішення порушених ним вимог.

З цього приводу 19 липня було зібрано спеціальну нараду за участі керівництва громади, представників медичних закладів та учасників АТО.

Учасник інциденту пояснив, що йому немає де жити, так як закінчилися кошти на проживання у місцевому готелі. Пояснив, що йому потрібні 10 тисяч гривень, в іншому випадку він буде змушений перекрити рух транспорту на дорозі.

– Я бачив його направлення на медичну комісію для отримання інвалідності та документи. Але, як я зрозумів, збором необхідних паперів він не займається. Звичайно, все це об’єктивно тривалий процес, який займає не один день. Я сам проходив дану процедуру і можу з впевненістю сказати, що місцева влада не чинить якісь спеціальні перепони, а навпаки, завжди йде учасникам АТО/ООС назустріч. Маємо із чим порівняти – наша громада є однією з кращих по області у забезпеченні учасників АТО землею, – пояснює заступник голови спілки воїнів АТО Павло Харук.

Щодо працевлаштування, то вже є домовленість із місцевими підприємцями і це питання буде вирішено у найближчий час. Спілка ветеранів АТО допоможе чоловікові із тимчасовим житлом. Також при подані ним відповідних документів до Христинівської міської ради, він буде поставлений на квартирний облік в обов’язковому порядку відповідно черговості. А від завтра в поліклінічному відділенні КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня» йому допоможуть пройти медогляд та підготувати всі необхідні документи для отримання групи інвалідності. Тож це питання ми також допоможемо йому вирішити, – надали роз’яснення заступники міського голови.