Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри «Моя професія: консультаційна мережа» – помічник у виборі професії!

  • 215

Фото без опису

В умовах карантинних обмежень, задля збереження власної безпеки, людина обмежена у діях, до яких вона звикла у повсякденному житті. Проте, у нових обставинах для кожного відкриваються інші можливості щодо реалізації життєвих планів. Особливо це актуально для старшокласників середніх шкіл і їхніх батьків. Питання «Що далі? Ким бути після набуття середньої освіти?» карантин не відміняє, але дає можливості підготувати більш ґрунтовні відповіді. Для того, щоб ці відповіді були об’єктивними і давали молодій людині можливість реалізуватися, існують різні ресурси, один з яких – он-лайн платформа Державної служби зайнятості України «Моя професія: консультаційна мережа», яка створена з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

З метою популяризації використання платформи «Моя професія: консультаційна мережа» учнями старшого шкільного віку, 20 травня 2021 року відбулась он-лайн зустріч фахівців Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості та працівників відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради, на якій обговорювались питання щодо умов проведення тестування та отримання профконсультаційних послуг шкільною молоддю.

Провідний фахівець з профорієнтації О. Колісник наголосила, що проходження тестів гарантує високу результативність діагностики, а отримані результати допоможуть максимально наблизитись до успішного професійного вибору. В свою чергу, спеціаліст відділу освіти Н. Прокопенко запевнила в плідній співпраці освітян із працівниками служби зайнятості, що дасть змогу майбутнім випускникам свідомо підійти до вибору професійного майбутнього.