Про перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам з 01 квітня 2021 року

  • 135

Фото без опису

Відповідно до абзацу 5 частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» передбачено щорічний перерахунок пенсії з 01 квітня особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули необхідний страховий стаж.

 

Цьогоріч внесено зміни до порядку і термінів подання роботодавцями звітності про нарахування та сплату єдиного соціального внеску. Відтепер вона подається щокварталу. Строки подання такої звітності встановлено Податковим кодексом України – протягом 40 календарних днів, які настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

 

Необхідна для проведення перерахунку інформація про набутий страховий стаж пенсіонера за січень – лютий 2021 року надійде до реєстру застрахованих осіб до 10 травня. Перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, передбачений законодавством, буде проведено в червні цього року з 1 квітня 2021 року.

 

Перерахують пенсії працюючим пенсіонерам, які призначені/перераховані до квітня 2019 року. Право на перерахунок визначає наявність необхідного страхового стажу, набутого на 1 березня цього року.

 

Наголошуємо, що перерахунок пенсії проводиться:

 

- автоматично, без додаткового звернення особи до органів Пенсійного фонду України;

 

- особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менше ніж два роки.

Начальник відділу обслуговування громадян №14 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Черкаській області Людмила Долобан