Христинівська громада завершила найбільшу акцію у історії сіл, які вона об’єднала

  • 236

Фото без опису

Рекордно масштабний суботник охопив усі 32 населених пункти однієї із найбільших громад Черкащини.

Як зазначив голова Христинівської громади Микола Наконечний, протягом місяця у громаді тривала акція «За чисте довкілля» – і такого генерального прибирання у багатьох селах, що увійшли до складу громади, не було ніколи.

У селах розчищали місця стихійних смітників і узбіччя доріг, садили нові дерева, засівали клумби, прибирали пам’ятники, впорядковували території ФАПів, Будинків культури, сільських клубів, бібліотек, поштових відділень, дошкільних закладів та шкіл, церков та кладовищ…

Фото без опису

Серед найбільш знакових – встановлення одразу п’яти зупинок у Христинівці, висадка понад 300 саджанців сосни в Христинівському урочищі «Долинка», прибирання недіючого садочка і Пеніжковому, перенесення меж кладовища в Углуватці. Вперше був пофарбований паркан на кладовищі у селі Шельпахівка.

– На всі роботи громада навіть не витратила багато грошей, – зазначив голова Христинівської громади Микола Наконечний. – Головним була участь і праця практично всіх організацій і підприємств, що діють на території громади. На суботник вийшли і дорослі, і діти, і влада, і підприємці, і активісти. І це прибирання громади після зими дуже яскраво показало, як багато ми можемо, коли об’єднаємо наші зусилля, коли діємо єдиною громадою.

Фото без опису

Виконавчий апарат обласної ради