Голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук з робочим візитом відвідав Христинівську територіальну громаду

  • 907

Фото без опису

Нещодавно свій робочий візит до об’єкту будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Розсішки здійснив голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук спільно із своїм першим заступником Анатолієм Риженком та начальником відділу освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму райдержадміністрації Борисом Бондарем, щоб оглянути стан виконання будівельних робіт.

Супроводжували керівництво Уманської райдержадміністрації міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, інвестиційно-економічного розвитку та цивільного захисту населення Іван Рябоконь, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Ольга Калініна та староста с. Розсішки Людмила Марченко.

В ході візиту Ігор Миколайович ознайомився з об’ємом проведених робіт на будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Під час огляду об’єкту, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Ольга Калініна розповіла, що землерийні роботи по об’єкту розпочалися в травні 2019 року. Станом на 8 квітня 2021 року залитий фундамент, виставлені фундаментні блоки цоколя, облаштовані стіни, випуски водопровідних і каналізаційних мереж, влаштована бетонна підготовка під поли, завершено мурування перестінків, влаштований дах і покрівля, проведене опорядження фасадів та роботи по внутрішньому опорядженню та встановлені котел і кондиціонери.

На даний час уже підведені зовнішні мережі електропостачання, встановлений контейнер та придбаний лічильник обліку споживання електроенергії. Але підключення до стаціонарних мереж відбудеться після оформлення документації на введення об’єкта в експлуатацію.

Фото без опису

 

В населеному пункті завершено будівництво швидкісного Інтернету від компанії «ТІМ». При завершені опоряджувальних робіт по об’єкту, він буде заведений в будівлю.

 

На виконання робіт з благоустрою прилеглої до амбулаторії території, Розсішківська сільська рада передбачила кошти на 2020 рік, але через корегування плану благоустрою вони не були використані. На даний час  розроблена кошторисна документація на виконання зовнішнього благоустрою прилеглої території.

 

В зв’язку з не побудовою вуличних мереж водопостачання необхідно вирішити питання будівництва індивідуального шахтного колодязя.

 

Основною проблемою по об’єкту, яка стримує виконання робіт з зовнішнього благоустрою – не виконання всіх зовнішніх та внутрішніх опоряджувальних робіт з будівництва будівлі ТОВ «Грифон Груп», яке є підрядною організацією, що здійснює будівельні роботи на даному об’єкті.

 

Амбулаторія планує обслуговувати не лише жителів с. Розсішки, а й навколишніх сіл. І пацієнтам, і медикам потрібні комфортні умови. А ситуація, що склалася з ремонтом, не є нормою. Тому ми будемо домагатися, щоб підрядники усунули недоліки», підсумував огляд амбулаторії голова РДА Ігор Миклащук.

Також учасники робочої зустрічі відвідали КНП «Христинівська багатопрофільна лікарня», поспілкувалися з директором лікарні Наталією Махинею та медичним директором Володимиром Губським, а також ознайомились з роботою медичного закладу в умовах пандемії.