Відбулася робоча зустріч по питанню відновлення гідротехнічної споруди в с. Велика Севастянівка

  • 800

Фото без опису

7 квітня 2021 року відбулася робоча зустріч із орендарем земельної ділянки водного фонду (ставок «Ближчий»), яка розташована в с. Велика Севастянівка Христинівської територіальної громади, щодо порушення умов договору оренди.

 

В роботі засідання взяли участь перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, начальник відділу правового та кадрового забезпечення Віталій Керезь, спеціаліст відділу Олександр Швець, начальник відділу земельних ресурсів, агропромислового розвитку та екології Олександр Кошель та орендар земельної ділянки водного фонду (ставок «Ближчий») Павло Троян.

 

На засіданні було розглянуто звернення старости с. Велика Севастянівка Христинівської територіальної громади Оксани Руцької щодо руйнування гідротехнічної споруди, яка знаходиться на земельній ділянці водного фонду та перебуває в оренді Трояна Павла Петровича.

– Після отримання звернення старости села було обстежено дану греблю та виявлено, що гребля дійсно перебуває в аварійному стані і потребує негайного ремонту, так як ремонт не проводився протягом усього терміну оренди. Договір оренди земельної ділянки водного фонду укладений 5 вересня 2009 року між Трояном П.П. та Великосевастянівською сільською радою терміном на 15 років. Даний договір продовжує свою дію, оскільки Христинівська міська рада є правонаступником Великосевастянівської сільської ради і є орендодавцем даного об’єкта. Відповідно до п. 31 договору, орендар зобов’язаний своєчасно проводити ремонт і реконструкцію наявних гідротехнічних споруд, – зазначив перший заступник міського голови Володимир Валюк.

Фото без опису

В свою чергу Троян П.П. повідомив, що за період оренди даної земельної ділянки водного фонду він декілька разів укріплював греблю, проте з кожним роком під впливом руху великовагового транспорту вона ще більше руйнується. Кошти на ремонт греблі у орендаря відсутні і він не буде проводити ніяких робіт по її укріпленню. Також запропонував вирішити дане питання в порядку судового розгляду. Орендар зауважив, що постійно та вчасно сплачує орендну плату за об’єкт оренди. У зв’язку з тим, що дорога районного значення, то і ремонтувати вказану греблю повинні відповідні дорожні служби.

Начальник відділу правового та кадрового забезпечення Віталій Керезь зауважив, що в орендаря відсутні документи на утримання даного водного об’єкта у належному стані, а саме дозвіл на спеціальне водокористування та паспорт водного об’єкта.

 

Також учасники зібрання обговорили і те, що руйнування греблі може призвести до катастрофічних екологічних наслідків, оскільки зазначена гребля з’єднує дві частини села. В такому разі основна адміністративна і виробнича території села будуть відрізані від сполучення з центром села та громади.

По завершенню засідання було вирішено, що для запобігання екологічної катастрофи необхідно терміново здійснити укріплення гідротехнічної споруди, а в разі недотримання орендарем умов договору оренди та оформлення усіх відповідних документів щодо користування даним об’єктом в повному обсязі, буде розглянуто питання щодо розірвання договору оренди.