Розпочався спортивний рік для вихованців Станції юних техніків

  • 225

В березні місяці поточного року вихованці Христинівської Станції юних техніків взяли участь в обласній виставці-конкурсі з початкового технічного моделювання серед молодших школярів. Юний вихованець Христинівської СЮТ Максим Пасхалов на конкурсі представляв свій виріб у номінації «Автомобіль майбутнього».

Робота Анни Балазюк – діюча ракета космічного носія на Марс та макет багаторазового космічного корабля «Буран», який виготовив Назар Кілімніченко були представлені у номінації «Наш пошук і творчість – тобі, Україно». Дані роботи виконані під керівництвом наставника Юрія Суворова.

Крім того, 12-13 березня 2021 року в місті Черкаси проходили обласні відкриті змагання з автомодельного спорту (трасові моделі). Команда Христинівської СЮТ вперше приймала участь в змаганнях такого рангу. Спортсмени вибороли 5 нагород в різних класах моделей. Захищати честь Станції юних техніків на змаганнях випала Олександру Рурі та Сергію Костенку, які впевнено вели боротьбу за перемогу. В командному заліку команда посіла 4 місце. Тренер команди – майстер спорту України Віктор Лисенко.

В обласних змаганнях з автомодельного спорту (кімнатні моделі в приміщені) серед учнівської молоді взяли участь 2 команди. Першу команду представляли вихованці Христинівської Станції юних техніків, а другу – вихованці Христинівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Команда Христинівської СЮТ виступила під керівництвом Валерія Космини та посіла 2 командне місце. Команда Христинівського МЦФЗН «Спорт для всіх», під керівництвом Юрія Суворова, посіла 3 командне місце. Команди призери були нагороджені кубками та грамотами, а учасники – медалями та дипломами.

В особистому заліку призові місця розподілилися наступним чином: Ярослав Невшупа – 1 та 2 місце, Андрій Капітан – 2 та 3 місце, Анна Балазюк – 3 місце (команда Христинівської СЮТ), Олександр Суворов – 1 та 3 місце, Ірина Балазюк – 3 місце (команда Христинівського МЦФЗН).

Тож вітаємо юних техніків та їх наставників та бажаємо їм нових звершень і перемог!