Христинівська громада запланувала модернізацію системи вуличного освітлення

  • 207

– І ми уже зробили перші кроки до цього – придбали техніку (автовишку із краном-маніпулятором) для обслуговування, ремонту та модернізації мережі вуличного освітлення на території сіл і селищ нашої громади, – відмітив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук.

– Вишка для обслуговування вуличних електромереж на базі автомобіля Iveco Daily (бу) коштувала громаді 480 тисяч гривень, – зазначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Михайло Кальніцький. – Маневреність цього авто дозволяє проводити роботи як на зарослих деревами вулицях, так і на вузьких провулках.

Громада запланувала масштабну модернізацію мереж вуличного освітлення – і наразі ми розробляємо детальний план їх оновлення. Поки що закуповуємо лампи, але плануємо оновлення щитових біля підстанцій, більшість із яких застаріли та потребують оновлення. На кожну щитову планується встановлення системи автоматизації – коли уся інформація про стан мережі, необхідність заміни ламп вуличного освітлення централізовано надходитиме нам через мережу інтернет. Нині нам підраховують вартість модернізації підстанцій – а у нас їх до 300 – на 34 села та селища громади. Загалом, 90% громади має систему вуличного освітлення (60% її потребує оновлення), у 10% мережу треба прокладати «із нуля». Тому цьогоріч усю систему модернізувати не вдасться, але розпочати модернізацію вуличного освітлення обов’язково плануємо – і почнемо із найбільш віддалених сіл громади.