Індексація пенсії у березні 2021 року

  • 170

Фото без опису

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 22 лютого 2021 року №127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», з 1 березня 2021 року проведено індексацію пенсій шляхом встановлення підвищення пенсії відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11. Мінімальний розмір підвищення – 100 грн.

Перерахунку підлягає пенсія, обчислена:

– відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

– відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з урахуванням заробітку;

– військовослужбовцям строкової служби відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» із урахуванням заробітку (грошового забезпечення).

Індексація проведена усім пенсіонерам, у тому числі й тим, які продовжують працювати.

Крім того, в одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які мають повний страховий стаж (35 років чоловіки та 30 років жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2 200 гривень.

Перерахунок пенсії проведено в автоматизованому режимі, без особистого звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.

Виплату перерахованих пенсій буде забезпечено у березні 2021 року у визначену кожному пенсіонеру дату виплати.

Начальник відділу обслуговування громадян №14 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Черкаській області Людмила Долобан