Праця жінок: нюанси та перспективи

  • 179

Фото без опису

Сьогодні немає жодної організації, установи, де б не використовувалася праця жінок. Які трудові права, пільги і гарантії мають жінки? Ці важливі аспекти розглядались на онлайн вебінарі, який проводився Христинівською районною філіє Черкаського обласного центру зайнятості 25 лютого 2021 року. Провідний фахівець з профорієнтації Олена Колісник разом з учасницями заходу обговорили питання дотримання законодавства про працю жінок, роль жінки в суспільстві. Визначили помилки, яких припускаються жінки при пошуку роботи та як їх уникати, проаналізували наскільки важлива для жінки кар’єра.

Спілкування проходило невимушено та відкрито. Учасниці ділились своїм власним досвідом попереднього працевлаштування та визначали перешкоди, що заважають у пошуку роботи. Особливу увагу викликала проблема працевлаштування, із якою жінки часто зустрічаються: висока конкуренція на ринку праці, вікові обмеження, гендерні стереотипи при прийомі на роботу,  наявність або відсутність дітей…

Після обговорення проблемних питань учасники дійшли висновку, що життя без змін неможливе і світ навколо нас не стоїть на місці. Людині необхідно вміти не боятись змін і вчитись швидко адаптуватись, щоб якомога успішніше реалізувати свій професійний потенціал.