Пам’ятаймо про тих, хто боровся за рідну землю!

  • 613

Фото без опису

23 лютого 2021 року міський голова Микола Наконечний спільно із своїми заступниками Володимиром Валюком та Олегом Бричуком завітали до ветерана Другої світової війни Ераста Івановича Санцевича.

Веселий та життєрадісний, з хорошим почуттям гумору Ераст Іванович радо зустрічав гостей. Попри свій досить поважний вік, ветеран немало розповів про своє життя, поділився спогадами обпаленими війною, згадав про побратимів і непростий шлях до перемоги над фашизмом. Його життєвий шлях був нелегким та тернистим. З самого початку війни та до переможного травня 1945 він захищав Батьківщину.

Ераст Санцевич народився 1-го вересня 1920 року в місті Златопіль Кіровоградської області. В роки Великої Вітчизняної війни прийняв участь в обороні міста Севастополь (1941-1942 рр.). За роки війни та праці нагороджений 4-ма орденами, 16-ю медалями, почесний залізничник, ветеран Чорноморського флоту.

Ераст Іванович має усі підстави вважати, що достойно прожив ці роки. Доля неодноразово випробувала його на міцність, але він гідно витримав всі її іспити. Звільняв від рабства свій рідний народ та народи сусідніх держав під час Великої Вітчизняної війни, яку пройшов від початку і до самого кінця. У мирному житті зробив багато доброго і корисного та навіть видав збірку віршів «Спогади минулого», де він описував тяжкі роки війни.

Вклоняюся Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови. Ваше життя – яскравий приклад того, як треба працювати, любити та шанувати свій рідний край, допомагати людям. Вам є чим пишатися! Сердечно вдячний Вам за багаторічну самовіддану працю. Хай джерело людської вдячності за Вашу турботу ніколи не вичерпується, серце наповняється світлом, а здоров’я й сили дарує Всевишній, – звернувся до Ераста Івановича міський голова Микола Наконечний.