І знову тривожне відлуння афганського болю…

  • 147

Фото без опису

Війна в Афганістані – це болюча рана, яка ось уже 32 роки тримається у пам’яті тих, хто пройшов цей непростий шлях. На тій пекельній війні гинули юні солдати – кохані сини, такі рідні, любі, милі, вчорашні випускники шкіл і училищ. Та, непотрібна народові, війна забрала і скалічила юнь, яка стала б поетами і співаками, художниками і лікарями.

15 лютого 1989 року – визначна дата в історії нашої Вітчизни. День завершення виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану назавжди залишиться в пам’яті ветеранів тієї війни.

З нагоди 32 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у місті Христинівка відбулись заходи, які розпочалися із урочистої ходи до Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам та до меморіального комплексу Борцям за волю та незалежність України.

Фото без опису

У заході взяли участь міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, воїни-афганці, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій та мешканці міста.

Присутні поклали квіти до пам’ятних знаків та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього.

Фото без опису