Професійна орієнтація розпочинається з дитинства

  • 143

Лиш праця світ таким, як є, створила.

Лиш в праці варто і для праці жить.

І. Франко

Як відомо, успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу. Якщо вибір професії молодою людиною зроблено необґрунтовано, помилково, то це може вплинути на якість його навчання майбутній професії, і в значній мірі знизити його конкурентоспроможність на ринку праці.

З метою формування в учнівської молоді реального погляду на світ професій, мотивації до вибору актуальних на ринку праці професій, фахівці Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з працівниками освітянської галузі проводять профорієнтаційні заходи, до яких залучають не тільки школярів, а і їх батьків.

11 лютого 2021 року відбулась онлайн зустріч фахівців Христинівської районної філії та працівників відділу освіти, культури, молоді та спорту Христинівської міської ради. Учасники заходу обговорили питання спільних дій щодо профорієнтації шкільної молоді, проведення профдіагностичного тестування, семінарів для батьків та ін. Крім цього, погоджено формат проведення заходів: в період дії карантинних обмежень всі зустрічі проводяться на запрошення представників закладів освіти в онлайн форматі.

Спільними зусиллями освітян, батьків, фахівців служби зайнятості надається всебічна допомога майбутнім випускникам якнайкраще розібратись в різноманітті сфер діяльності та обрати саме ту професію, що буде приносити задоволення.

Директор Христинівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василь Ковальський