Відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

  • 233

Фото без опису

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України. Саме тоді в місті Києві на Софійській площі було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

З нагоди цієї знаменної дати сьогодні в місті Христинівка відбулися урочисті заходи присвячені Дню Соборності України, в яких взяли участь міський голова Микола Наконечний, перший заступник міського голови Володимир Валюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олег Бричук, заступник міського голови  з питань житлово-комунального  господарства Михайло Кальніцький та представники громадських організації.

Фото без опису

Захід розпочався з панахиди за душі спочилих борців та визволення і єдність України, яку провів Благочинний Христинівського району Української Православної Церкви настоятель храму Святої Трійці Київського Патріархату протоієрей отець Геннадій.

Далі відбулося покладання квітів до меморіального комплексу Борцям за волю та незалежність України, Братської могили та Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

Фото без опису