Конструктивний діалог із владою

  • 293

Фото без опису

Без перебільшення, залізниця є живильною артерією Христинівської громади. Відчутне наповнення міської скарбниці у вигляді податків дозволяє спрямовувати кошти на життєво-важливі напрямки діяльності. Так, минулоріч, від підприємств залізниці до бюджетів всіх рівнів поступило 44,3 млн. грн. Натомість з бюджету відшкодовано витрати на пільгове перевезення пасажирів в сумі 176 тис. грн., на рік поточний заплановано 200 тис. грн.

Тож саме про нелегкі будні та подальший економічний розвиток підприємств заліз­ничного вузла велася мова 20 січня на нараді у міського голови.

Діалог між очільником громади Миколою Наконечним, його заступником з питань житлово-комунального господарства Михайлом Кальніцьким, начальником фінансового управління міськради Миколою Невшупою та керівниками моторвагонного депо Христинівка Дмитром Яценком, станції Христинівка Максимом Бовкуном, Христинівської дистанції колії Олександром Гаврилюком, головами профкомітетів локомотивного депо Віктором Мельником, моторвагонного депо Богданом Терещуком, дистанції колії Ольгою Паламарчук виявився актуальним і конструктивним, спрямованим на збереження робочих місць та розширення надання послуг.

Микола Миколайович цікавився підсумками діяльності трудових колективів за минулий рік, планами на рік прийдешній. Заробітна плата, умови праці, графік роботи в період локдауну, перевезення народногосподарських вантажів і пасажирів, пільгове перевезення – всі ці питання в полі зору влади.

Під час наради прозвучали слушні пропозиції щодо відновлення руху поїздів Христинівка-Одеса (на літній період), Черкаси-Львів, зміна графіка руху Христинівка-Черкаси (на більш раннє відправлення). З приводу зазначених питань лідери профспілок готують звернення до очільників АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака та Одеської залізниці Сергія Нікуліна.

Натомість Микола Миколайович запевнив залізничників у всебічній підтримці депутатським корпусом Христинівської міської ради всіх новацій, впроваджень та пропозицій.

У свою чергу представники сталевих магістралей дякували очільнику територіальної громади за предметну і результативну зустріч. Одним словом, між владою і колективами залізничників в особі їх керівників та лідерів профспілок склалися дружні, партнерські відносини. Тож плідна співпраця, напрацьована ро­ками, має своє продовження.

За інформацією газети «Трибуна Хлібороба»